Spring naar inhoud

Perken met wilde planten in De Aken, Sloten en Nieuw Sloten

Op 5 plekken in De Aker, Sloten en Nieuw-Sloten worden perken aangelegd met wilde planten om de buurt te vergroenen en meer blije bijen aan te trekken. Als buurtbewoner kun je op twee manieren meehelpen: door aan te geven welke planten je voorkeur hebben en/of door de perken te helpen aanleggen en onderhouden. Lees meer!

Dit project is een bewonersplan dat in 2021 buurtbudget won in Amsterdam Nieuw-West. Buro Regen&Water helpt bij de uitvoering. Het doel van het plan is om meer natuurlijk groen in de buurt te realiseren. De beplanting zal voornamelijk uit inheemse planten bestaan. Deze planten zorgen ervoor dat meer bijen en andere insecten voedsel kunnen vinden in de wijk. Daarnaast geven de planten in het bloeiseizoen een prachtig beeld met mooi gekleurde bloemen.

Welke planten kies jij?

Voor het ontwerpen van de perken hebben we hulp ingeschakeld van Gerdien Griffioen. Zij heeft ontwerpvoorstellen aangedragen voor de vijf locaties op de afbeelding. En jij kunt aangeven welke planten je daar het liefst terugziet. Dit kan door de keuzewijzer in te vullen. Je hebt steeds de keuze tussen twee soorten planten. De uitkomsten nemen we vervolgens als advies mee in het ontwerp van de perken.

Stemmen kon van 20 april t/m 5 juni. Op dit moment wordt het ontwerp gemaakt. Je kan je nog steeds aanmelden voor de Groengroep (hier onder).

 

 

Meedoen aan de groengroep?

Voor de aanleg en het onderhoud van de perken zoeken we vrijwilligers die het leuk vinden om te helpen. Lekker je handen uit de mouwen steken dus! Lijkt je dit wel wat? Meld je dan aan voor de groengroep via de onderstaande knop. We nemen dan contact met je op via het e-mailadres.

Groengroep

Rondleiding Groengroep

Op vrijdag 26 augustus 2022 hebben Gerdien & Fred een interactieve rondleiding gegeven aan een groot deel van de Groengroep. Hierin werd uitgelegd welke soort planten welke functionaliteiten hebben.

 

Tijdlijn

20 april t/m 5 juni

Stemmen

23 april

Fietstocht langs de locaties

17 mei

Participatieavond buurthuis

5 juni t/m 15 juni

Definitief ontwerp uitwerken

14 november t/m 21 november

Uitvoeren

Heb je nog vragen? Mail deze dan naar info@buro-regen-en-water.nl 

Naast de website is er een facebookpagina actief.

 

Login om verder te gaan

Aanmelden groengroep
Geef mij een nieuwe code

Annuleren